ГРАНИТ
ГРАНИТ

♦  ЛЮБОПИТНА ИНФОРМАЦИЯ  ♦

Произход:   Среща се във всички континенти

Състав:
Гранитът всъщност е магма от недрата на Земята, като в състава му се отличават  някои от сформиралите се минерали, при кристализазията на магмата, а именно  слюда и кварц. Процесът на изстиване на магмата  (кристализиране),  се случва при достигане до повърхността на земята.
В следствие на този процес се образуват неравни и различни цветове и нюанси , с които гранитът е характерен.

Устойчивост:
Изключително устойчив на износване, надраскване, натиск, атмосферни и климатични влияния. Тези качества го правят подходящ както за вътрешно , така и за външно приложение, облицовки, украси, пана, паметници.

Хигроскопичност:
Гранитът практически не абсорбира влага. Коефициент на поглъщане на вода 0,05 – 0,17 % .

Текстура:
В натуралния си (неполиран) вид, гранитът поглъща светлината. След необходимата обработка и полиране до огледална повърхност, гранитът вече отразява светлината и така се вижда цялата красота на камъка. Комбинацията от цветове, на всеки един гранит,  е достойна да отговори и на най-капризните дизайнерски идеи.

Съвместимост:
Гранитът успешно се комбинира с дърво, метал, стъкло, керамика и практически с много други материали, използвани в съвременното строителство. Гранитът, като материал, е непретенциозен, което му позволява приложението, както в класически интериор, така и в най-модерния такъв.

Цветова гама:
Гранитът е с изключително богата палитра от цветове. От белите нюанси, през жълти, червени, оранжеви, кафяви, зелени, сини , сиви и до абсолютно черно.

Поддръжка:
Изключително лесен за поддръжка. Не се препоръчва употребата на препарати за почистването на гранита.
Сух памучен плат е напълно достатъчен при малко да средно замърсена повърхност. При по-висока степен замърсеност , може да навлажните плата, да забършете и след това отново със сухия плат.


ПРИЛОЖЕНИЕ

• кухненски плотове и плотове за баня, цялостни облицовки

• бар-плотове

• стъпала

• външни и вътрешни облицовки на стени и подови настилки .

• подпрозоречни первази, облицоване на цял прозорец

• прагове

• облицовки на камини

• индивидуални проекти, пана, релеф

• изписване на текст върху камък за рекламни или персонални цели

ВИЖ ГАЛЕРИЯ


Facebook User Timeline

Close
personal training cert